söndag 2 november 2008

Snart har vi ny adress..

Nu har nedräkningen till flytten börjat. På lördagen v.46 alltså den 15/11 går flyttlasset. Är det någon som känner att de vill hjälpa till så är det bara att höra av sig till Robert eller mig Christina. =) Det är bra om ni säger till i tid så vi kan räkna ut hur mycket mat vi ska ordna med.
Här kommer alldeles färska bilder från huset på hur fint vi får det.

Såhär blir det i allrummet uppe. Det blir den här tapeten på de raka väggarna mot varandra. Övriga väggar där fönstrena är och mot toaletten blir bara vita.

Izabelles lila rum. Förmodligen så syns inte skillnaden mellan det rosa och lila rummet på bilderna... Men det är lite skillnad i verkligheten. Färgen heter Lingonshake. För att vi skulle få den lite mer lila hällde vi faktiskt i lite av blåfärgen från Jontes rum. Vi blev jättenöjda med resultatet.


Lovisas rosa rum. Färgen heter Tyll. Barnens färger är alla ganska försiktiga och åt pastellhållet. Det tror vi kommer duga länge åt dem. Vår tanke är att sedan göra fina barnrum med hjälp av gardiner, lampor och överkast. Sånt kan man lätt byta ut sedan. Fördelen med att måla känner vi också är ... att man lätt kan måla på en annan färg när de blir äldre. Underarbetet är ju redan klart.
Det här är Jonathans fina och blåa rum. Färgen heter Havsbris. Den ser lite blåare ut i verkligheten. Det är svårt att knäppa bilder som återger färgerna på rättvist sätt.


Det här är vårt sovrum. Vi har valt en ganska mörkbrun tapet. Vi tror det blir kanonsnyggt med alla vita detaljer till, ljus heltäckningsmatta, ljusa tavlor. Ja..vi ska alltså ha heltäckningsmatta. Känns spännande och lite annorlunda. Det blir bara i vårt sovrum och in i klädkammaren. Vi klurade fram och tillbaka om vi skulle ha det på något fler ställe, men vi testar så här. I övriga rum på övervåningen har vi precis bestämt oss för ett kanonfint 14-mm ekgolv.
När vi flyttar in kommer inte allt att vara 100% klart. Återstående större projekt är sovrummet/datarummet nere, toaletten uppe och inredning och iordningställande av förrådet och vår klädkammare. Lite mindre projekt blir tex ordna med lister och foder. Sånt kan ju gärna bli liggande, men vi siktar på att ta ett rum i taget och ha små delmål. Nu är vi snart på plats i alla fall och kommer att kunna utnyttja tiden på ett helt annat sätt. Det ska bli skönt att slippa pendla mellan två ställen.

4 kommentarer:

Vimsingen sa...

Kul att ni snart är klara! Lycka till med flytten.
/Vimsingen

Anonym sa...

Jag säger bara - WOW!
Snyggt tapetserat ;-)
Kram från E och lilla A

Anonym sa...

Vilket snyggt hus ni byggt! Funderar själva på att bygga ett Spoven hus - er sida gav oss verkligen mycket inspiration!Kullatt titta på alla bilder ni lagt upp// Anna

gamlamejeriet sa...

Hittade just er blog, via vi bygger hus. Jättefint det ser ut att bli!

Antar att det ska bli härligt att få flytta in och fixa lite innan jul.

Tack för titten