söndag 22 mars 2009

Mer och mer blir klart

Ja.. tiden går fort. Det har varit mycket för oss den senaste tiden. Födelsedagar, kalas, årsdag, inflyttningsfest samt nära och kära som hälsat på. Det har varit jättetrevligt. Så roligt när folk kommer och hälsar på. Inför och mellan alla tillställningar har vi jobbat och kämpat för att få fint. Gardinstänger och gardiner har kommit på plats. Sedan har vi spacklat, slipat, lagt golv, målat och gjort klart datarummet. Vi är så nöjda. Hela nedervåningen blev så himla stor och fin. Sedan är det jätteskönt att få en kontorshörna med skrivbord, så vi kan få ordning på papper och pärmar. Det är inte så mycket möbler i rummet, så vi ska ta oss en funderare hur vi vill inreda det. Det är ingång till rummet från två håll så vi kan dela av rummet i framtiden om vi skulle behöva ett extrarum.

Såhär ser det ut i köket.

Matplatsen

Datarummet


I hallen har vi röjt och gjort fint.


Så här såg det ut tidigare i mars. Eftersom vår smak ang de inköpta vackra tulpangardinerna är av olika art *skratt* så har jag fått ha dem uppsatta bara ett tag i utbyggnaden. Numera är dessa förvisade till datorrummet. Så nu är det alltså gardinerna på de övre bilderna som gäller. Det är okej för mig då de är fina också. Men nu har vi kommit överens om att hitta några med mer färg i nu när våren och snart sommaren är här. Vi ska alltså shoppa gardiner ihop. Det brukar oftast inte vara några problem att hitta något som båda gillar, så det ska inte vara några problem.
Stort TACK för allt beröm, presenter, saker till hemmet och allt engagemang, hjälp som vi fått och får från er som finns i vår närhet!! Det betyder mycket för oss!!
Tack även för alla snälla och fina kommentarer från läsare av denna blogg!!

7 kommentarer:

Belfiore sa...

Vad fint ni får det!

Längtar tills vi oxå är klara!

Tänkte kolla med er som sprutmålat takpanelen om färgen har spruckit något för er. Eller grundade ni panelen först? Vi är inne på att göra detsamma men är lite oroliga för att få ett randigt tak...

mvh/maya

Vi bygger ett Doppingen hus sa...

Hej. Super fint. Jätte kul med fler bilder.
Har ni lagt golv och tapetserat själva? I så fall hur lång tid tog det?
Vilken typ av trapp har ni valt?
/Gabriella

Christina o Robert sa...

Hej "Dammråttan". Tack, vi blir bara mer och mer nöjda. Kul när huset växer fram.

Förstår att ni längtar, det är bara att kämpa vidare. Rätt som det är så har man hunnit långt.. =)

Vår panel har inte spruckit alls. Det man kan se på något ställe (när man står på stege och tex tapetserar) om man kikar i "fel" vinkel är att träet glidit isär någon hundradels mm. Alltså inget som syns från marken.

Vi är helnöjda. Vi använde en färg som täckte kvistar direkt för att slippa kvistlacka. Vi sprutade taken 3 ggr.

//Christina & Robert

Christina o Robert sa...

Hej "Vi bygger ett Doppingenhus". Ja vi har lagt allt golv själva och tapetserat själva.

Jättesvårt att säga hur lång tid det tar. Beror så mycket på vilken tapet man väljer easy-up, vanlig, mönsterpassad eller enfärgad, stort eller litet rum, snedtak mm. Samma sak gäller ju golvet. Beror på vad för golv det är.. De flesta är väl Klick-golv i dagens läge och det går ganska snabbt när man fått in snitsen. Trappen följde med huset...och jag har tyvärr inte koll på vad den hette.

Lycka till med husbygget!!

//Christina & Robert

Belfiore sa...

Tack för svaret!

Japp det blir till att sprutlacka taket då! Skönt att höra att det gått bra! Verkar så himla smidigt...

Lycka till med det ni har kvar att göra! Antar att man aldrig slutar finslipa på huset...

Mvh/Maya

Livet på Marbogården sa...

fint kök!

Anonym sa...

Hejsan på er!

Måste bara få säga så fint ni har fått i ert nya hem, vill önska er riktigt lycka till med allt.

Kramar/ Inga-Lill Andremo